Magyarország összefog – segítség a menekülő családoknak

Ahogy sokaknak, úgy alapítványunknak is szomorúan indult a 2022-es év. A szomszédban zajló háború segítőkész civil emberek és szervezetek ezreit mozgatja meg, állította és állítja folyamatosan új kihívások elé. Természetes, hogy a menekülő családok támogatásában alapítványunk is kiveszi a részét.

Magyarország összefog

Oroszország megtámadta Ukrajnát – különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében, február 24-én. Az orosz csapatok több irányból bevonultak Ukrajnába, rakétatámadások és légicsapások  indultak ukrán célpontok ellen. 

Az  emberek  egész addigi életüket hátrahagyva egy kis táskába összepakolva menekültek a bizonytalanba a biztos rossz elől. A mai világban elképesztőnek számító összegfogás alakult ki a menekülő családok megsegítésére.

A legnagyobb szükség  élelmiszerre tisztálkodási szerekre ruhaneműre van. A Beregsuránytól hét km-re lévő Tarpán éjjel-nappal fogadják az ide érkezőket. Alapítványunk civil partnereivel ruhaneművel és tisztálkodási szerekkel segítette a menekülőket.

Március hó

Budapest Főváros VIII. ker. Önkormányzata ideiglenes szállásokat nyitott meg a menekült gyermekes családoknak 2022.március 27-én csatlakoztunk örömszerző rendezvényükhöz, melyen 140 ukrán menekült gyermek vendéglátását vállaltuk fel illetve biztosítottuk a foglalkozásokhoz szükséges kreatív eszközöket és játékokat.

Árprilis  – Május hó

Alapítványunk csatlakozott a Kisvárdai Ruszin Önkormányzat illetve a Józsefvárosi Önkormányzat közös kezdeményezéséhez mely Magyarkúton 2022. április 4-18-ig illetve 2022.04.30-május 4-ig 70-70 fős csoportban tábort szervezett  a menekült gyermekeknek. Itt különféle programokkal, játékos foglalkozásokkal, szakemberek segítségével igyekeznek feldolgozni az átélt traumát. Tisztálkodási szereket, ruhaneműt ,játékokat, édességek átadásával támogattuk a táborozásban résztvevő gyermekeket.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szeretnéd Te is segíteni a nemes cél megvalósulását? Köszönettel fogadjuk adományaidat!

Ismerd meg a támogtási lehetőségeket, hogy szebbé tehesd a gyerekek jövőjét!


Az adományokat a Reménytadó Alapítvány bank számlaszámára várjuk. A befizetett összegekről természetesen igazolást is adunk az adóvisszatérítéshez.


Bankszámlaszám: 11708001-20549954-00000000
Köszönjük a nagylelkű támogatást!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük