Beszámoló a 2021-es évről – Köszönjük az adományokat!

Hálás szívvel köszönjük, hogy támogatónk nagylelkű adományaival 2021-ben is eredményes évet zárhattunk. Ismét több ezer gyermek mindennapjait tehettük szebbé! Szeretnénk megmutatni, hogy a kapott nagylelkű adományokból hova és mekkor összegű adományt tudtunk eljuttatni. 2022-ben is számítunk támogatónkra! Nézze meg szöveges beszámolónkat a 2021-es évről!

Beszámoló a 2021-es évről

Alapítványunk 2021 évi bevételei csökkentek melynek okát az elhúzódó COVID járvány következtében kialakult bizonytalan helyzetben látjuk. 2020. évhez képest 3.865.660.-ft-tal csökkent a gyűjtött adományainak összege ,átadásainak összege pedig 5.215.653.-ft-tal csökkent. 2021.év végén a bank és házi pénztár együttes egyenlege : 3.763.645-ft
2021 évben számos program valósult meg, mely szorosan illeszkedett az alapításkor megfogalmazott célokhoz, melyben kiemelt helyen szerepel, a sérült hátrányos helyzetű főként gyermekotthonokban élő gyermekek támogatása.

Sérült, hátrányos helyzetű gyermekek támogatása

2021.évben támogatásainkkal igyekeztünk az ország hátrányos helyzetű régióiban található településekre illetve városokba is eljutni ahol , fogyatékos kiskorú személyek bentlakásos ellátását végzik ( Debrecen-Boldogkőváralja- ) A támogatott intézményekbe élelmiszer, vitamin készítmények, tisztálkodási és tisztitószerek , ruha, cipő és gyermekek lévén játékok foglalkozásokat elősegítő kreatív eszközök kerültek átadásra. Székhelyünk körzetében Hernádvécsén számos többszörösen hátrányos helyzetű család él. Olyan családok ahol a mindennapi élelmiszer előteremtése is komoly problémát okoz.

A település a magyar települések 33 leghátrányosabb településeinek egyike. Alapítványunk támogatásaival a felzárkózó települések programjához csatlakozva élelmiszert, ruhaneműt, és tisztálkodási szereket juttatott el a családoknak. ( A felzárkózó települések programban öt nagy karitatív szervezet mellett egyházi és civil szervezetek is közreműködnek A tevékenység alapja a folyamatos jelenlét, bizalmi kapcsolatokon alapuló szociális munka, az élet minden területét érintő segítségnyújtás )

Kórházak támogatása

1/ A SOTE II. számú Gyermekklinikája (ismert nevén Tűzoltó utcai Gyermekklinika) a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat Központjaként Magyarország minden második daganatos és leukémiás gyermekét kezeli. Az intézménynek leginkább csontvelő biopsziás tűre van szüksége, hisz ez egyszer használatos eszköz, mellyel a daganatos gyermekek diagnosztizálását végzik. Alapítványunk 173.400.-ft értékben adott át biopszíás tűt, támogatva a kórház munkáját
2/Péterfy kórház Maninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet (Országos Baleseti Központ) Intenzív Osztályának részére. Az Országos traumatológiai Intézet évente több ezer sérültet lát el, köztük súlyosan sérült gyermekeket is. Alapítványunk 717.512.-ft értékben adott át kötszereket a kórház számára

Kiemelt ünnepek alkalmából ( húsvét-karácsony-gyermeknap-fesztiválók) több száz gyermeknek tudtunk örömöt szerezni főként édességgel, játékokkal, mert a gyerekek ezt tartják a legnagyobb becsben és sajnos más úton ritkán jutnak hozzá. Adományainkkal a Fóti Gyermekváros, Sziget Gyermekotthon , Cseppkő Gyermekotthon és a Gyömrői Gyermekotthonban elő gyermekeknek nyújtottunk segítséget.

Kiterjedt marketinges gyűjtő munkát önkénteseink illetve megbízott cég munkájára alapozzuk, szem előtt tartva az adománygyűjtés szabályait. Honlapunkon folyamatosan hírt adunk tevékenységünk eredményeiről.

Bízunk abban, hogy a 2022. év eredményes lesz Alapítványunk számára és elért eredményeinket gyarapítani tudjuk.

Budapest 2022 .04.19. Korompai Oliverné -kuratórium elnöke

Határidőre elkészített és beadott 2021-es közhasznúsági jelentésünket és mérlegünket is feltöltöttük az oldalra, az egyéb dokumentumaink mellett ez is megtekinthető.

Kérjük, 2022-ben is támogassa adományaival a Reménytadó Alapítványt, hogy közösen szebbé tehessük több ezer rászoruló gyermek mindennapjait!

A támogatási lehetőségekről itt olvashat:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szeretnéd Te is segíteni a nemes cél megvalósulását? Köszönettel fogadjuk adományaidat!

Ismerd meg a támogtási lehetőségeket, hogy szebbé tehesd a gyerekek jövőjét!


Az adományokat a Reménytadó Alapítvány bank számlaszámára várjuk. A befizetett összegekről természetesen igazolást is adunk az adóvisszatérítéshez.


Bankszámlaszám: 11708001-20549954-00000000
Köszönjük a nagylelkű támogatást!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Kovács Szilvia szerint:

    Az Alapítvány működését olvasva, nagyon örülök, hogy vannak még Civil Szervezetek, akik az ilyen problémák mellé állnak, felvállalják, segítenek!!! Bárcsak lenne több!!! Aki megteheti, tényleg segíts az Alapítvány munkáját, hiszen minden segítség célba ért!!! Sajnos folyamatosak a segítségkérő levelek, felhívások!!!! TISZTELET és KÖSZÖNET jár az áldozatos, becsületes, mindenki számára nyílt betekintést látható munkájukért!!!!!

    • reménytadó szerint:

      Kedves Szilvi!
      Nagyon köszönjük az elismerő szavakat!
      Sok hitet és erőt ad a további segítőmunkánkhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük