Reménytadó alapítványi támogatások felhasználása

Támogatóink nagylelkű adományainak köszönhetően 2022. második félévében is igen sok rászoruló napjait volt szerencsénk megkönnyíteni, boldogabbá tenni. Ezekről hoztunk most egy összefoglalót. Nagyon köszönjük a támogatásokat!

Balatonszemesi tábor július 11-16

A táborban azokat a gyerekeket várják, akik halmozottan hátrányos, illetve hátrányos helyzetű családokból érkeznek, és egyéb úton az anyagi forrás hiánya miatt nem jutnának hozzá a nyaraláshoz. A szemesi tábor július 11-16 között kerül megrendezésre, 150 gyereknek lesz itt lehetősége volt a nyári kikapcsolódásra, feltöltődésre.

Szeptember

Ruha és élelmiszer osztás a hátrányos helyzetű gyermekes családok számára

2020-évektől megjelenő Covid és a 2022-es háborús és energia válság egy régen nem látott helyzet elé állította a magyar társadalmat. Megugró infláció, leértékelődő forint, egy lassuló gazdasági teljesítmény komoly alkalmazkodásra kényszeríteni a gazdaság és társadalom összes szereplőjét. Alapítványunk kiemelt célja a krízis helyzetbe került családok támogatása. Magyarországon ma rengeteg család él, akik hátrányos helyzetükből nem képesek segítség nélkül kiszakadni, lakossági adományosztási akcióinkat civil partnereink bevonásával az ő helyzetükön igyekszünk javítani. Ruha, tisztálkodási szer, és élelmiszer adományainkkal számos családnak és gyermekjóléti intézménynek jelentett segítséget.

Iskola kezdés támogatása ( Miskolci út)

A Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Diákotthona (XIV.ker.Miskolci.u.77.) a reá bízott és a hozzá forduló, integrált gyengén látó, alig látó gyermekeket (950 fő) a látássérülésből fakadó speciális igényeik figyelembevételével, szeretetteljes gondoskodással neveli, oktatja, segíti. Magas színvonalú környezetkultúrát, szellemi hátteret, harmonikus bánásmódot biztosít példát mutatva az esélyteremtésben.

Október hó

Rege utcai Csecsemőotthonban élő picik támogatása ruhaneművel

A Csecsemőotthonban a gyerekek koruk miatt különleges ellátást igényelnek. Az otthont nyújtó ellátás keretében olyan gondoskodást kapnak , amely egyéniségüket és egyéni szükségleteiket messze menőleg szem előtt tartja. Ők a társadalmunk legsérülékenyebb tagjai , úgy véljük minden segítséget meg kell kapniuk.

Hernádvécse

A 300 legszegényebb magyar település egyike Hernádvécse. A múlt közel ezeréves, a környezet festői, azonban a faluban ma már mélyszegénység van és több száz halmozottan hátrányos helyzetű gyermek él. Nekik nyújtottunk segítséget tisztitószer, élelmiszer és ruhaadományainkkal.

December hó

Tűzoltó utcai klinika biopszíás tű

Mintegy évi 100 új daganatos gyermeket látnak el a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján, azaz a Tűzoltó utcában. Onkológus orvosok mellett speciálisan képzett, onko-hematológiai szaknővérek, gyógypedagógusok, foglalkoztatók, játékterapeuták, gyógytornászok és pszichológusok segítik a gyerekek gyógyulását. A gyógyszeres kezeléseken kívül a sebészeti beavatkozások nagy része is helyben történik.

Simon Zolika

A kisifiú nem beszél, nem jár, nem tud még önállóan felállni, segítséggel áll meg, nem eszik önállóan, nem szobatiszta, mindenben szülei segítségére szorul. Felcsillant egy reménysugár, de csak egy nagyon drága külföldi műtét árán. Merthogy hiába az intenzív fejlesztések, Zolika izmai nem követik a növekedési iramát. A család 2022.12.20-án kiutazott Barcelonában elvégezték az un. Nazarov műtétet, amit itt Magyarországon nem végeznek, és a világon csak két orvos ért hozzá.

A Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Diákotthona

A látássérült gyermekek oktatásának a digitális tanulás a jövője ezért felértékelődött az informatikai eszközök szerepe. Megfelelő számítógépek szükségesek ahhoz, hogy a látássérült tanulók által használt , speciális nagyító és felolvasó programok fussanak rajta. Alapítványunk két darab Digiprime Office PC-R5 3400G 128GB számítógépet adott át az Iskolának.

Január hó

Keszthelyi Városi Kórház gyermekosztálya

A kórház magasan képzett orvosi csapata és személyzet hazánk nyugat-dunántúli régiójában 62.000 ezer ember ellátását végzi. A gyermekosztályon dolgozók sokszor a fizikai és a lelki erőiknek határát feszegetik de hítvallásuk szerint mindent megér az a pillanat, amikor egy kisgyerek gyógyultan, mosolyogva, a szülei kezét szorongatva hagyja el az intézményünket. Alapítványunk kötszerekkel, maszkokkal, sebkötöző szalaggal támogatta az osztály munkáját

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szeretnéd Te is segíteni a nemes cél megvalósulását? Köszönettel fogadjuk adományaidat!

Ismerd meg a támogtási lehetőségeket, hogy szebbé tehesd a gyerekek jövőjét!


Az adományokat a Reménytadó Alapítvány bank számlaszámára várjuk. A befizetett összegekről természetesen igazolást is adunk az adóvisszatérítéshez.


Bankszámlaszám: 11708001-20549954-00000000
Köszönjük a nagylelkű támogatást!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük