Beszámoló a 2022-es évről – Köszönjük az adományokat!

Hálás szívvel köszönjük, hogy támogatónk nagylelkű adományaival 2022-ben is eredményes évet zárhattunk. Összefogással ismét több ezer gyermek mindennapjait tehettük szebbé! Szeretnénk megmutatni, hogy az alapítványunk részére juttatott adományokból hova és mekkor összegű adományt tudtunk eljuttatni. 2023-ben is számítunk támogatónkra! Nézze meg szöveges beszámolónkat a 2022-es évről!

táborozó gyerekek

Beszámoló a 2022-es évről

Alapítványunk 18. éve folyamatosan működő közhasznú szervezet. Tevékenységét a Borsod megyei Novajidrány körzetében végzi szorosan kötődve a Fővároshoz illetve a ország többi régiójához. Ennek oka az, hogy a felajánlások zöme megyén kívülről érkezik. Ezekre a felajánlásokra óriási szükség van, mert megyénk ( Borsod -Encsi kistérség) falvaiban az ország legszegényebb települései találhatók.

Mindenre szükség van, alapvető dolgokat közvetítünk a zömében mélyszegénységben élő családok számára (pl. téli ruhát, tisztálkodási szereket , stb. )18 éves munkánk folyamatossága alapozta meg eddigi eredményeinket melyek fő célkitűzése a lakosság szociális körülményeik javítása melyben kiemelt jelentőséggel bírnak a lakossági adományosztó akcióink melynek során a felajánlott adományokból élelmiszert, ruhaneműt vásárólunk meg és adunk át a hátrányos helyzetű családoknak. Ugyan csak fontos feladatunk az egészségügyi intézmények és a gyermekvédelmi intézményben élő gyerekek támogatása ,társadalmi beilleszkedésének elősegítése.

A 2022.év számos kihívás elé állította Alapítványunkat. A két évig tartó, egymást követő hullámokban rohamozó koronavírus-járványt, követő , 1945 óta nem látott helyzettel kellett a világnak szembesülnie. Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt, emberek családok menekültek hátrahagyva házaikat, az eddigi életüket és menekültek a bizonytalanba a biztos rossz elől.

Senki nem tudta és tudja mind a mai napig sem azt hogy, mikor mehetnek vissza a lakóhelyükre, ha egyáltalán visszamehetnek. A mai világban elképesztőnek számító összegfogás alakult ki a menekülő családok megsegítésére, melyhez Alapítványunk is csatlakozott, tartós élelmiszert és tisztálkodási szerekkel nyújtott segítséget.

A 2022 őszére a háború nyomán kialakult energia válság újabb kérdéseket vetett fel. Lesz-e elegendő energia és a legkiszolgáltatottabbak hogyan fogják ezt átvészelni? Kaphatnak-e segítséget a megnövekedett számlákhoz? Alapítványunk számára a bizonytalan helyzet további bizonytalanságot generált, hogyan fogják az energiaigényes vállalatok túlélni ezt a helyzetet? És mindezek után tudnak-e támogatást nyújtani?


Alapítványunk 2022-ben kiemelt helyen kezelte a hátrányos helyzetű gyermekes családok támogatását. Ennek érdekében szoros kapcsolatot alakított ki az adott területi civil szervezeteivel és gyermekellátó intézményekkel , akik pontos adatokkal rendelkeznek egy-egy terület szociális érzékenységéről. A nehéz helyzetbe került emberek nemcsak a kapott adománynak örülnek, hanem annak is, hogy valaki gondolt rájuk, valakinek fontosak.

Az emberi kultúra mércéje az, hogy a bajba jutottaknak – főleg, ha azok gyerekek – tud-e segíteni a társadalom? Hazánkban az elmúlt évben óriási összefogásoknak lehettünk tanúi. Százak, sőt ezrek fogtak össze egy közös jóért, nyújtottak segítséget a bajba jutott hazájukat hátra hagyó gyermekeknek és családoknak.

Tények és számok 2022-ből

Alapítványunk 2022 évi bevételeinek összege 25.245.243.-ft .Ebből az összegből 900.000.-ft  a NEA – tól kapott működési illetve normatív támogatás. Az 1% felajánlás összege 66.119.-ft. 2022.év végén a bank és házi pénztár együttes egyenlege : 4.722.669.-ft. A 2022.évi mérleg szerinti eredmény  1.888.115.-ft.

Oroszország megtámadta Ukrajnát – különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében, február 24-én. Az orosz csapatok több irányból bevonultak Ukrajnába, rakétatámadások és légicsapások indultak ukrán célpontok ellen . Az emberek egész addigi életüket hátrahagyva egy kis táskába összepakolva menekültek a bizonytalanba a biztos rossz elől. A mai világban elképesztőnek számító összegfogás alakult ki a menekülő családok megsegítésére. A legnagyobb szükség élelmiszerre tisztálkodási szerekre ruhaneműre van. A Beregsuránytól 7.km-re lévő Tarpán éjjel-nappal fogadják az ide érkezőket. Alapítványunk civil partnereivel ruhaneművel és tisztálkodási szerekkel segítette a menekülőket.

Budapest Főváros VIII. ker. Önkormányzata ideiglenes szállásokat nyitott meg a menekült gyermekes családoknak 2022.március 27.én csatlakoztunk örömszerző rendezvényükhöz, melyen 140 ukrán menekült gyermek vendéglátását vállaltuk fel illetve biztosítottuk a foglalkozásokhoz szükséges kreatív eszközöket és játékokat.

Alapítványunk csatlakozott a Kisvárdai Ruszin Önkormányzat illetve a Józsefvárosi Önkormányzat közös kezdeményezéséhez mely Magyarkúton 2022. április 4-18-ig illetve 2022.04.30-május 4-ig 70-70 fős csoportban tábort szervezett a menekült gyermekeknek. Itt különféle programokkal, játékos foglalkozásokkal, szakemberek segítségével igyekeznek feldolgozni az átélt traumát. Tisztálkodási szereket, ruhaneműt ,játékokat, édességek átadásával támogattuk a táborozásban résztvevő gyermekeket.

A szemesi tábor július 11-16 között került megrendezésre, 150 gyereknek volt itt lehetősége a nyári kikapcsolódásra, feltöltődésre. A gyerekek hátrányos helyzetű családokból érkeznek, és egyéb úton az anyagi forrás hiánya miatt nem jutnának hozzá a nyaraláshoz.

2020-évektől megjelenő Covid és a 2022-es háborús és energia válság egy régen nem látott helyzet elé állította a magyar társadalmat. Megugró infláció, leértékelődő forint, egy lassuló gazdasági teljesítmény komoly alkalmazkodásra kényszeríteni a gazdaság és társadalom összes szereplőjét. Alapítványunk kiemelt célja a krízis helyzetbe került családok támogatása. Magyarországon ma rengeteg család él, akik hátrányos helyzetükből nem képesek segítség nélkül kiszakadni, lakossági adományosztási akcióinkat civil partnereink bevonásával az ő helyzetükön igyekszünk javítani. Ruha, tisztálkodási szer, és élelmiszer adományainkkal számos családnak és gyermekjóléti intézménynek jelentett segítséget.

A Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Diákotthona (XIV.ker.Miskolci.u.77.) a reá bízott és a hozzá forduló, integrált gyengén látó, alig látó gyermekeket (950 fő) a látássérülésből fakadó speciális igényeik figyelembevételével, szeretetteljes gondoskodással neveli, oktatja, segíti. Magas színvonalú környezetkultúrát, szellemi hátteret, harmonikus bánásmódot biztosít példát mutatva az esélyteremtésben.

Rege utcai Csecsemőotthonban élő piciket támogattunk ruhaneművel. A Csecsemőotthonban a gyerekek koruk miatt különleges ellátást igényelnek. Az otthont nyújtó ellátás keretében olyan gondoskodást kapnak , amely egyéniségüket és egyéni szükségleteiket messze menőleg szem előtt tartja. Ők a társadalmunk legsérülékenyebb tagjai , úgy véljük minden segítséget meg kell kapniuk.

A 300 legszegényebb magyar település egyike Hernádvécse. A múlt közel ezeréves, a környezet festői, azonban a faluban ma már mélyszegénység van és több száz halmozottan hátrányos helyzetű gyermek él. Nekik nyújtottunk segítséget tisztitószer, élelmiszer és ruhaadományainkkal.

Simon Zolika kezelésének támogatása. A kisfiú nem beszél, nem jár, nem tud még önállóan felállni, segítséggel áll meg, nem eszik önállóan, nem szobatiszta, mindenben szülei segítségére szorul. Felcsillant egy reménysugár a, de csak egy nagyon drága külföldi műtét árán. Merthogy hiába az intenzív fejlesztések, Zolika izmai nem követik a növekedési iramát. A család 2022.12.20-án kiutazott Barcelonában elvégezték az un. Nazarov műtétet, amit itt Magyarországon nem végeznek, és a világon csak két orvos ért hozzá.

A Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Diákotthona támogatása. A látássérült gyermekek oktatásának a digitális tanulás a jövője ezért felértékelődött az informatikai eszközök szerepe. Megfelelő számítógépek szükségesek ahhoz, hogy a látássérült tanulók által használt , speciális nagyító és felolvasó programok fussanak rajta. Alapítványunk két darab Digiprime Office PC-R5 3400G 128GB számítógépet adott át az Iskolának.

Mintegy évi 100 új daganatos gyermeket látnak el a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján, azaz a Tűzoltó utcában. Onkológus orvosok mellett speciálisan képzett, onko-hematológiai szaknővérek, gyógypedagógusok, foglalkoztatók, játékterapeuták, gyógytornászok és pszichológusok segítik a gyerekek gyógyulását. A gyógyszeres kezeléseken kívül a sebészeti beavatkozások nagy része is helyben történik. Biopszíás tűkkel támogattuk őket.

Bízunk abban, hogy a 2023. év eredményes lesz Alapítványunk számára és elért eredményeinket gyarapítani tudjuk.

Határidőre elkészített és beadott 2022-es közhasznúsági jelentésünket és mérlegünket is feltöltöttük az oldalra, az egyéb dokumentumaink mellett ez is megtekinthető.

Kérjük, 2023-ben is támogassa adományaival a Reménytadó Alapítványt, hogy közösen szebbé tehessük több ezer rászoruló gyermek mindennapjait!

A támogatási lehetőségekről az alábbi linken olvashat:

https://remenytado.hu/tamogatas/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szeretnéd Te is segíteni a nemes cél megvalósulását? Köszönettel fogadjuk adományaidat!

Ismerd meg a támogtási lehetőségeket, hogy szebbé tehesd a gyerekek jövőjét!


Az adományokat a Reménytadó Alapítvány bank számlaszámára várjuk. A befizetett összegekről természetesen igazolást is adunk az adóvisszatérítéshez.


Bankszámlaszám: 11708001-20549954-00000000
Köszönjük a nagylelkű támogatást!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

You may also like...

1 Response

  1. Szilvia Kovács szerint:

    Végre egy BECSÜLETES Alapítvány!!! Gratulálok!!! Nem hazugságokkal próbál támogatást kérni!!! El kell olvasni milyen sok témában értek el sikereket!!! Nem véletlenül működnek már ilyen hosszú ideje!!! Sajnos a sok link, hazug, zsebre dolgozó alapítványok miatt alakult ki ellenszenv és ezért egyre nehezebb a becsületesen dolgozó Alapítványok helyzete. Csak javasolni tudom ennek az Alapítványnak a támogatását, aki segíteni tud és szeretne : tegye meg!!! Én már beálltam a sorba!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük