Gyűjtés kékfénylámpa beszerzéséhez

Tisztelt Támogatónk ! !
Alapítványunk egyik meghatározó célja az egészségügyi intézmények életmentő osztályainak támogatása, műszerezettségük növelésének érdekében. Ennek a célnak megfelelve 2019 évben dr. Dr. Gyurácz-Németh Orsolya osztályvezető főorvos megkeresésére indítunk gyűjtést a budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Koraszülött Intenzív Osztályának (NIC-PIC II) részére.

A sikeres gyűjtés eredményeképpen átadtunk 2 db inkubátort az osztály részére, ahol évente növekvő számú, igen kis súlyú (1500 gramm feletti) koraszülöttek gondozása, ellátása történik. A koraszülött babák éretlenségükből adódóan a külvilághoz nehezebben alkalmazkodnak, amely a későbbiekben több betegség kialakulásának a veszélyforrása.

Társadalmunk közös ügye, hogy gyermekeink erősek, egészségesek legyenek. A koraszülött pici babák életben maradásának esélyeit speciális eszközökkel próbálják biztosítani. 2020. évben a főorvos asszony az átadott inkubátorok fölé 2 db fototerápiás álló kékfénylámpa beszerzését kérte Alapítványunktól.

A születés utáni napokban jelenhet meg a kisbabáknál az újszülött kori sárgaság. Az újszülöttek mája kezdetben, nem tud elegendő epefestéket átalakító enzimet termelni. Ezért a bilirubin időlegesen felszaporodik a vérben, és sárgára festi a baba bőrét.

A vérben megjelenő magasabb bilirubin szintet fototerápiával lehet eredményesen kezelni. A terápia során az újszülöttet kék fény alá helyezik. Az eljárás a kék fénynek azt a hatását használja ki, melynek segítségével a bilirubin vízoldékony formává alakul át, és így könnyen távozik a szervezetből.

A 2 db kékfénylámpa ára 3 614 000 Ft

Az általunk felvállalt ügy társadalmunk legkisebb tagjainak gyógyulását szolgálja. Az osztályon kiváló orvosok, és ápolók végzik áldozatos munkájukat. Bátran kimondhatjuk szaktudásban nincs hiány, de az eredményes gyógyításhoz elengedhetetlen a megfelelő eszközök rendelkezésre állása is.

Tisztelettel kérjük megértő támogatását

Bencéné Szatmári Ilona-kuratórium elnöke

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szeretnéd Te is segíteni a nemes cél megvalósulását? Köszönettel fogadjuk adományaidat!

Ismerd meg a támogtási lehetőségeket, hogy szebbé tehesd a gyerekek jövőjét!


Az adományokat a Reménytadó Alapítvány bank számlaszámára várjuk. A befizetett összegekről természetesen igazolást is adunk az adóvisszatérítéshez.


Bankszámlaszám: 11708001-20549954-00000000
Köszönjük a nagylelkű támogatást!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük