Gyűjtés CRP minilabor beszerzéséhez

Tisztelt Támogatónk!

Alapítványunk meghatározó célja az egészségügyi intézmények életmentő osztályainak támogatása, műszerezettségük növelése. Ennek a célnak megfelelve 2020 évben dr. Gyurácz-Németh Orsolya osztályvezető főorvos megkeresésére indítunk gyűjtést a budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Koraszülött Intenzív Osztályának (NIC-PIC II) részére.

Az osztályon évente növekvő számú, igen kis súlyú koraszülöttek gondozása, ellátása történik. A koraszülött babák éretlenségükből adódóan a külvilághoz nehezebben alkalmazkodnak, amely a későbbiekben több betegség kialakulásának a veszélyforrása. Társadalmunk közös ügye, hogy gyermekeink erősek, egészségesek legyenek.

A koraszülött pici babák életben maradásának esélyeit speciális eszközökkel próbálják biztosítani. A koraszülött osztálynak egy un. minilabor készülékre lenne szüksége, mely jelenleg a budapesti Honvéd Kórház koraszülött osztályán már sikeresen bizonyította kiemelkedő szerepét, azonnali értékék rendelkezésre bocsájtásával.

CRP kislabor készülék

Invazív bakteriális fertőzések, gyulladással vagy szövetkárosodással járó kóros állapotok a páciens CRP (C-reaktív protein) szintjének emelkedését eredményezik. CRP készülék mikrószemcsék használatán alapuló, újbegyből történő mintavétellel más gyulladásos paraméterekhez képest a gyorsabb elemzéssel ad pontos képet a koros elváltozásokról.

A mennyiségi CRP sorozatos meghatározása rendkívül hasznos a kórfolyamat nyomon követésében klinikai állapotok széles körében, így értékes információt nyújt pl. bakteriális fertőzések meghatározásánál.

2 db készülék beszerzési ára 1 026 000 Ft

Magyarországon a koraszülöttek aránya változatlanul nagyon magas, egyre több az igen kis súllyal született kisbaba. A Neonatológia a magyar egészségügy „siker ágának” számít, egyre több 1500 gramm alatt született pici életét sikerül megmenteni. Az élet első perceiben, óráiban történő megfelelő mentés a koraszülött gyermekek életkilátásait és a későbbi évek életminőségét – testileg-szellemileg ép lesz-e vagy károsodott – döntően meghatározza. A koraszülött osztályon elkötelezett gyermekgyógyászok, ápolónők dolgoznak.
Tisztelettel kérjük megértő támogatásukat, annak érdekében, hogy a megfelelő műszerek is rendelkezésre álljanak.

Tisztelettel:

Bencéné Szatmári Ilona-kuratórium elnöke

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szeretnéd Te is segíteni a nemes cél megvalósulását? Köszönettel fogadjuk adományaidat!

Ismerd meg a támogtási lehetőségeket, hogy szebbé tehesd a gyerekek jövőjét!


Az adományokat a Reménytadó Alapítvány bank számlaszámára várjuk. A befizetett összegekről természetesen igazolást is adunk az adóvisszatérítéshez.


Bankszámlaszám: 11708001-20549954-00000000
Köszönjük a nagylelkű támogatást!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük